Cum publicăm în Revista Cromatic?

____________________________________________________________________________________________________________________

Stimați colaboratori,

Vă invităm – pe aceia care doriți – să transmiteți spre publicare articole pentru Revista Cromatic nr. 6, ce va fi tipărită și publicată online în martie 2024.

Cerințele de formatare sunt precizate în paginile-matriță atașate. Vă rog să alegeți secțiunea în care doriți să publicați:

Pentru profesori sau studenți ce vor deveni profesori secțiunea:

  • Metodică

Pentru profesori de științe ale naturii – fizică, chimie, biologie, de matematică, informatică, TIC și pentru ingineri, cât și masteranzi sau studenți ai acestor discipline, secțiunile:

  • Orizont științific
  • Frontierele științei
  • Conexiuni

Puteți accesa revistele pe site-ul:

https://www.revista-cromatic.ro/

la butonul „REVISTE”.

Revista are ISSN (adică este revistă de specialitate cu ISSN pentru cei care au nevoie de punctaj pentru mobilități sau alte situații), este editată în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov și avizată de Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Pentru a evita titluri care deja au fost publicate sau eventuale suprapuneri de teme a doi colegi, vă rog să ne transmiteți pe email până în 16 februarie 2024 titlul temei. Vă vom confirma în 1-2 zile disponibilitatea temei, în ordinea solicitării (primul colaborator care solicită o anumită temă va primi confirmarea), iar acea temă îi va fi rezervată. Desigur, dacă originalitatea temei este certă, putem sări acest pas.

Forma finală a articolului va fi redactată preferabil pe două coloane, în format .doc sau .docx, în matrița anexată, cu așezarea în pagină a imaginilor și a tabelelor, acolo unde este cazul, până în 16 martie 2024. Articolele primite vor fi asamblate în Revista nr. 6 în ordinea primirii, după eventuale revizii necesare și acceptarea lor de către colectivul de redacție. După depășirea numărului maxim de pagini, articolele acceptate vor fi asamblate în numărul 7 din 2025, de aceea, cu cât transmiteți mai repede articolele, cu atât este mai probabil să fie publicate în 2024.

Adresele de email pentru contact sunt:

Vă mulțumim tuturor, iar colaboratorilor vă dorim redactare inspirată!

Toate cele bune!

Cu considerație,
Dan Crăciun
profesor de fizică la CNI Moisil Brașov
Coordonator Revista Cromatic
Mail: prof.dancraciun@revcromatic
Tel.: 0720033888